مثلث توسعه اقتصادی طرحی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی

مثلث توسعه اقتصادی طرحی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی

طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع کارگزاران حکومتی، سرمایه گذاران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند.

این طرح مبتنی بر اقتصاد مقاومتی در سایه تعامل ارکان حاکمیتی با فعالان بخش خصوصی است که توسط استاندار خراسان رضوی طراحی و به عنوان اصلی ترین برنامه عملیاتی وی در این استان در حال پیگیری است. علیرضا رزم حسینی  پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج کرمان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به 12 منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.

خراسان رضوی با وسعت 118 هزار و 851 کیلومترمربع معادل 11 میلیون و 740 هزار و 659 هکتار سهمی هفت درصدی از مساحت کل ایران دارد. این استان شامل 29 شهرستان، 70 بخش و دو هزار و 540 روستا است. خراسان رضوی با 8.1 درصد جمعیت کشور شش میلیون و 434 هزار و 501 نفر را در خود جای داده است. یک میلیون و 733 هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در روستاهای این استان سکونت دارند.

شش هزار و 508 واحد صنعتی با اشتغالزایی 204 هزار نفر در خراسان رضوی فعال هستند. 95 درصد سرمایه گذاری بخش تولید صنعتی در این استان متعلق به بخش خصوصی است. بیشترین حجم سرمایه گذاری صنعتی در خراسان رضوی به ترتیب متعلق به صنایع فلزی، صنایع غیرفلزی و معدنی، صنایع پتروشیمی و پلیمری است.

همچنین دو میلیون و 138 هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد. سالانه یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت 83 نوع محصول می رود که 900 هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و 300 هزار هکتار آن باغ است. حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است. زعفران و پسته و گیاهان دارویی از محصولات استراتژیک این استان است که فرآوری در این حوزه با ضعف هایی همراه است.

از آنجا که الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در استان کرمان تدوین شده بود، متناسب با شرایط استان خراسان رضوی این الگو از نو بازنگری و تدوین شده است.

براساس الگوی جدید مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی، خراسان رضوی به 12 منطقه تقسیم و 55 معین اقتصادی برای آنها تعیین شد که تاکنون بسیاری از معین های اقتصادی در مناطق خود وارد مرحله عملیاتی شدند.

برای معین های اقتصادی در مناطق مسئولیت ها و وظایفی تعریف شده است که از جمله آنها مطالعه و شناسایی ظرفیت های هر منطقه، آموزش نیروهای انسانی که قصد فعالیت اقتصادی در هر منطقه دارند، اعتمادسازی بین مردم، شناسایی ذی نفعان کلیدی در هر منطقه است.

در الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی در خراسان رضوی به منظور افزایش تعامل بین دست اندرکاران و استفاده بهتر از اختیارات محدود خود در استان، شورای فرماندهی اقتصاد مقاومتی یا ستاد تدبیر استان با ریاست استاندار خراسان رضوی ایجاد و همه ارکان اصلی حاکمیتی در آن قرار داده شده اند.

در این شورا رئیس کل دادگستری، دادستان، مدیر کل اطلاعات، مدیر کل بازرسی، فرمانده سپاه، فرمانده انتظامی، رئیس اتاق بازرگانی و باقی دست اندرکاران حضور دارند و مجموعه فعالیت های معین های اقتصادی را حمایت می کنند.

در این راستا نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی با محوریت بخش خصوصی نیز تشکیل شده است که این نهاد توسعه و توانمندسازی منطقه ای، ایجاد اشتغال و ایده و آموزش را در بخشهای مختلف برعهده دارد و همه دستگاه های دولتی موظف به همکاری با این نهاد هستند.   

منتظر دریافت نظرات شما هستیم

آرشیو تاریخی

اندازه فونت و ظاهر متن باش
S M T W Th F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

کلمات کلیدی

آخرین مطالب

دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد