وندالیسـم (تخریب امـوال عمومی)

وندالیسـم (تخریب امـوال عمومی)

پسران بیش از دختران میل به رفتار تخریب گرایانه دارند، هر چه تحصیلات بالاتر باشد رفتار تخریب گرایانه کمتر می شود، هرچه پایگاه اجتماعی اقتصادی افراد بالاتر باشد میزان رفتار تخریب گرایانه کمتر است و اینکه هر چه احساس تعلق فرد نسبت به خانواده، مدرسه و جامعه بیشتر باشد رفتار تخریب گرایانه کاهش می یابد. فعالیت هایی چون اشتغال، کار در کنار تحصیل به میزان قابل توجهی از خرابکاری می کاهد.

علاوه بر موارد فوق مطلوب ساختن شرایط محیط زیست ، توجه به امور زیبا شناسی در ساخت اموال و احداث اماکن عمومی از جهات گوناگون و بهبود و اصلاح محیط زیست و زیبا سازی، وندالها را از دست زدن به خرابکاری منصرف می کند و می تواند به عنوان راه حلی مناسب برای مقابله با وندالیسم بکار آید . همچنین تعمیر فوری اموال عمومی تخریب شده به کاهش این پدیده یاری می رساند. زیرا افراد تنها با دیدن تخریب تمایل به همرنگی با جماعت داشته و تشویق به تخریب بیشتر می شوند . حال اگر خرابی اموال سریعاً تعمیر شود امکان این هم رنگی کاهش پیدا خواهد کرد.

ایجاد زمینه هایی برای مشارکت مردم در حل مشکل وندالیسم:  بعنوان مثال در سوئد، دانش آموزان مدارس را طی برنامه ای به نظافت وسایل و اماکن عمومی دعوت کردند و به آنها دستمزد نیز داده شد. در انجام این فعالیتها رسانه های گروهی نیز مشارکتهای فعالی را از خود نشان داده اند.

از جمله راه حلهای دیگر مقابله با وندالیسم در برخی کشورها، استفاده از نیروی نظارت اجتماعی (کنترلهای اجتماعی رسمی مانند ابزارهای قانونی و پلیس و کنترل های غیر رسمی مانند ابزارهای اخلاقی، ارزشی و فرهنگی)  می باشد . همچنین شناخت بافت اجتماعی و جرم شناسی در سطح محلات و مناطق شهر به همراه مسائل فنی طراحی برای ارائه خدمات مطلوب و مورد انتظار افراد جامعه، ضرورتی برای برنامه ریزی و طراحی سازه ها و خدمات شهری محسوب می شود.

مجموعه های ورزشی و امکانات تخلیه انرژی افراد بویژه نوجوانان و جوانان و ارائه تسهیلات برای استفاده اقشار مختلف از آنها یکی از کارکردهای مطلوب جامعه است که به کاهش وندالیسم منجر می شود و متاسفانه بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک کشورمان در این زمینه با محرومیت مواجهند.

توزیع عادلانه امکانات در شهر نیز می تواند مانع از ایجاد حس اجحاف در فرد شود . تخصیص منابع با توجه به میزان تأکید بر عدالت اجتماعی، رضایت جمعی شهری را به دنبال دارد. همچنین کاهش فاصله طبقاتی در شهر و کاهش تضاد طبقاتی موجب ایجاد حس برابری بین شهروندان می گردد و به تبع آن حرکات تخریب گرانه افراد کمتر می گردد.

ایجاد حس تعلق مکانی:  یکی از موارد بسیار مهم که می تواند نقش بسزایی در کاهش رفتارهای وندالیستی و خرابکارانه داشته باشد، ایجاد حس تعلق مکانی در شهروندان است.

منتظر دریافت نظرات شما هستیم

آرشیو تاریخی

اندازه فونت و ظاهر متن باش
S M T W Th F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

کلمات کلیدی

آخرین مطالب

دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد